Betalen van uw belastingaanslag

Er zijn verschillende manieren om uw belastingaanslag te betalen.

Betalen in termijnen

Via automatische incasso betaalt u in termijnen. Het totaalbedrag wordt dan in maximaal 10 maandelijkse termijnen van uw rekening afgeschreven. Dit kan alleen als uw aanslag tussen de € 25 en € 10.000 ligt. U kunt automatische incasso aanvragen via de belastingbalie.

Naar de belastingbalie

Zelf overmaken? Betaal via internetbankieren

U kunt de belastingaanslag overmaken op rekeningnummer:

  • NL80BNGH0285042629.
  • op naam van de Gemeente Hoorn.
  • Vermeld het volledige betalingskenmerk.

Een betalingsregeling afspreken

Heeft u financiële problemen? Dan is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Deze regeling is ook mogelijk voor ondernemers die een zaak in Hoorn hebben. Neem hiervoor contact op met de gemeente via het contactformulier. 

Maakt u geen gebruik van een automatische incasso? Dan vindt u het betalingskenmerk op de aanslag. Gebruikt u wel een automatische incasso? Dan is het aanslagnummer dat op uw aanslag staat het betalingskenmerk.

Ja, dat kan. Neem hiervoor telefonisch contact op via 0229 25 22 00.

Heeft u geldzorgen of financiële problemen? Kijk dan op de pagina Hulp bij Rondkomen. Ondernemers die wel een zaak in Hoorn hebben, maar niet in Hoorn wonen kunnen voor deze ondersteuning terecht bij hun eigen gemeente.

Gebruik onderstaande codes om te betalen vanuit het buitenland:

  • BIC: BNGHNL2G 
  • IBAN: NL80 BNGH0285042629

Als u de gemeente éénmaal heeft gemachtigd voor een automatische incasso, wordt de belastingaanslag in de toekomst ook via automatische incasso afgeschreven.

Als de automatische incasso twee keer is mislukt, wordt de automatische incasso ingetrokken. U moet het nog openstaande bedrag dan op een andere manier betalen.  Als de automatische incasso voor de eerste keer is mislukt, krijgt u bericht.

Ja. Al wordt een betalingsregeling alleen toegekend als u kunt aantonen dat u de aanslag binnen de afgesproken termijnen kan betalen.

Als u de gemeente een machtiging heeft gegeven, geldt deze voor alle volgende belastingjaren. Als uw rekeningnummer of uw naam verandert, kunt u dat doorgeven via de belastingbalie

Als u deze wilt intrekken, kunt u dat online doorgeven of met een formulier per post.

Als u niet bent verhuisd, is er geen reden om aan te nemen dat u de aanslag niet heeft ontvangen. Daarom blijft de aanmaning of het dwangbevel gehandhaafd. Als de aanslag retour is gestuurd naar de gemeente, stuurt de gemeente een nieuwe aanslag. Ook wordt er altijd een herinnering gestuurd.

Ja. Alleen kan het bezwaarschrift niet gegrond zijn op de stelling dat u de aanslag niet heeft ontvangen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.