Parkeerboete, betalen en bezwaar maken

U kunt in Hoorn een parkeerboete krijgen omdat u:

  • geen of te weinig parkeergeld heeft betaald (boete ontvangt u via de gemeente) 
  • u parkeert op een plek waar dat niet mag. Bijvoorbeeld omdat u geen vergunning heeft. (boete ontvangt u via het CJIB)

Hoe maak ik bezwaar bij een boete van het CJIB?

Heeft u een boete ontvangen omdat u op een plek stond waar dat niet mocht? Bijvoorbeeld in een vergunninggebied? Dan ontvangt u een boete van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit gaat buiten de gemeente om. Wilt u bezwaar maken? Meer informatie, onder andere over het bezwaar maken tegen deze boete, vindt u op de website van het CJIB

Bezwaar maken bij het CJIB

Hoe maak ik bezwaar bij een boete van de gemeente?

Heeft u een boete van de gemeente ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u bezwaar maken via de belastingbalie. Dit kan zodra u de boete thuis heeft ontvangen. Om bezwaar te maken heeft u een kopie van het betalingsbewijs nodig, zoals parkeerkaartje, bankafschrift of screenshot van de parkeerapp. De gemeente streeft ernaar uw bezwaar binnen 6 weken af te handelen. 

Bezwaar maken bij gemeente

Heeft u een vraag? Of komt u ergens niet uit? Neem dan contact op met de gemeente.  

Contact met de gemeente

Wilt u uitstel van betaling omdat u bezwaar maakt? Vermeld dit dan in uw bezwaarschrift. Vraagt u niet om uitstel van betaling? Dan moet u binnen de betaaltermijn betalen. Hiermee voorkomt u aanmaningskosten. Krijgt u gelijk? Dan wordt uw bezwaar gegrond verklaard. U ontvangt dan het te veel betaalde bedrag terug.

Een parkeerboete van de gemeente bedraagt € 61,40. 

Boete per post

Heeft u de boete per post ontvangen? Op de brief vindt u het rekeningnummer en het betalingskenmerk. Het is ook mogelijk om via de QR-code die op de brief staat te betalen. 

Boete digitaal ontvangen

Heeft u op mijnoverheid gekozen om post digitaal te ontvangen? Dan ziet u de boete terug in de digitale belastingbalie. U kunt de boete betalen met iDeal. 

Kosten wielklem en wegslepen

Wielklem

  • Voor het verwijderen van een wielklem betaalt u € 36.

Wegslepen

  • U betaalt voor het wegslepen € 182.
  • Daarnaast betaalt u € 15 per dag dat u uw auto niet ophaalt.

Een bewonersvergunning is niet geldig op een plek waar betaald parkeren geldt. Als u daar toch parkeert, moet u parkeergeld betalen.

Nee, want er wordt rekening gehouden met een redelijke wachttijd.

Er wordt gekeken of er laad- of losactiviteiten plaatsvinden. Als bij de controle blijkt dat geen laad- of losactiviteiten zijn waargenomen, wordt een parkeerboete uitgedeeld.

Dit staat op de aanslag vermeld. De uiterste betaaldatum hangt af van op welke dag de boete is uitgedeeld. Als iemand bijvoorbeeld op 15 juli een aanslag krijgt, wordt de uiterste datum van betalen pas 31 augustus. Maar is de bon van 2 juli, dan is de uiterste datum van betalen 31 juli. 

Ja, dat kan via de post naar de gemeente Hoorn, afdeling belastingen, postbus 603 1620 AR. 

Neem dan contact op met de gemeente. U ontvangt een kopie van de aanslag per post of e-mail.

Dat kan alleen in uitzonderlijke gevallen. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Een boete staat altijd op naam van de leasemaatschappij. Alleen de persoon die staat aangeschreven op de boete, kan via DigiD bezwaar maken. Lukt het niet om digitaal bezwaar te maken? Dan kan dat per post. Stuur het bezwaar naar de gemeente Hoorn, afdeling belastingen, postbus 603 1620 AR. 

Online is het alleen mogelijk om bezwaar te maken met de DigiD van de persoon die de parkeerboete heeft ontvangen. Schriftelijk bezwaar is mogelijk via de post. Stuur het bezwaar naar de gemeente Hoorn, afdeling belastingen, postbus 603 1620 AR. 

Als u niet op tijd betaalt, krijgt u een aanmaning. Hier betaalt u aanmaningskosten voor. Deze kosten betaalt u naast de parkeerboete. 

Heeft u per ongeluk voor een voor een verkeerd kenteken betaald in uw app? Dan kunt u bezwaar maken. Stuur altijd uw bewijs van betaling mee.

Ja, dat kan. Heeft u wel voldoende parkeergeld betaald en kunt u dat aantonen? Dan kunt u bezwaar maken.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.