Zwemwater

Er zijn twee stranden waar u kunt zwemmen:

  • Het Stadsstrand
  • Het Schelpenstrandje

Het Stadsstrand

Het stadsstrand ligt naast de schouwburg het Park. Kijk voor alle informatie op de website van het Stadsstrand.

Het Schelpenstrandje

Het Schelpenstrandje ligt in het recreatiegebied Schellinkhouterdijk. Het Schelpenstrandje heeft een grote ligweide van gras. Er is een toiletvoorziening en een kiosk aanwezig. Het toilet is gratis te gebruiken van 11.00 tot 20.00 uur. Het toilet is geopend op dagen als de temperatuur 21 graden of hoger is. Kijk voor de kwaliteit van het zwemwater op www.zwemwater.nl.

Rijkswaterstaat onderzoekt de zwemwaterkwaliteit van de stranden. Bij problemen worden er maatregelen genomen. Dit kan mogelijk leiden tot een zwemverbod of een negatief zwemadvies. 

Het Schelpenstrandje ligt op enkele minuten lopen van parkeerterrein Nieuwe Wal bij het Julianapark. Parkeren is hier gratis. 

Op www.zwemwater.nl vindt u een overzicht van plekken waar u mag zwemmen als het gaat om zwemmen in open water.

Nee. De havenmeesters, stadstoezicht en de politie in Hoorn waarschuwen jongeren die toch een sprong wagen in de binnenhaven. Als waarschuwen niet helpt, wordt er een boete uitgedeeld.

Tussen 1 april en 1 oktober is het verboden om u hond los te laten op het schelpenstrandje. Buiten het badseizoen is het wel toegestaan.

Voor de veiligheid heeft de gemeente bij het schelpenstrandje een boeilijn aangelegd. Deze boeilijn geeft de grens aan van 1,20 meter diepte. Het wordt afgeraden deze lijn te passeren. Het water daarachter wordt gebruikt door zeilers en jetski's.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.